NAAR TOP
Image Alt

Een groep aanmaken

Een groep aanmaken

De ledenpagina staat elk lid toe om een​groep rond een gemeenschappelijk belang of doel te creëren.
De persoon die de groep maakt, wordt automatisch de eerste beheerder van de groep. Als gevolg hiervan moet elke groep ten minste één beheerder hebben, hoewel de eerste beheerder kan kiezen om ook anderen tot beheerder te benoemen.
Hier zijn enkele basisinstellingen die u zullen helpen om uw groepen operationeel te krijgen.

Privacy opties

Wanneer u een groep maakt, hebt u de mogelijkheid om uw groep openbaar, privé of verborgen te maken. Dit heeft vooral invloed op wat andere ingelogde leden op de ledenpagina kunnen zien.

In de afbeelding hieronder ziet u bvb. wat iemand, die geen lid is van de groep, te zien krijgt op de profielpagina van een Privé groep:

privé-groep-zichtbaarheid

Bent u daarentegen wel een lid of u kijkt naar de profielpagina van een openbare groep dan ziet u wel alle velden op de profielpagina:

openbare-groep-zichtbaarheid

OPENBARE GROEPEN

Openbare groepen zijn zichtbaar in alle groepsoverzichten. De inhoud van de groepsactiviteiten en updates, forumberichten en eventuele aanvullende groepsfunctionaliteit die u mogelijk toevoegt zijn publiek toegankelijk.
Iedereen op de ledenpagina kan lid worden van een openbare groep.

PRIVE GROEPEN

Privégroepen (groepsnaam en groepsbeschrijving) zijn ook zichtbaar in groepsoverzichten.
De inhoud van de groep is echter alleen toegankelijk voor leden. Bovendien wordt het groepslidmaatschap gecontroleerd: alle leden, die gebruik maken van de ledenpagina moeten een lidmaatschap aanvragen, dat alleen kan worden goedgekeurd door een groepsbeheerder.

VERBORGEN GROEPEN

Verborgen groepen zijn onzichtbaar voor niet-leden van de groep. Deze groepsnamen en beschrijvingen worden niet getoond in overzichten en zoekresultaten.
De inhoud is alleen toegankelijk voor leden van de groep.
Omdat de groep niet getoond wordt, kunnen gebruikers geen lidmaatschap aanvragen. In plaats daarvan kunnen individuen alleen op uitnodiging deelnemen aan de groep.

opm: Groepsbeheerders kunnen de privacy-instellingen van een groep op elk gewenst moment wijzigen door op de profielpagina van hun groep naar het tabblad: Beheer > Instellingen te gaan.

Toewijzen van rollen aan de groepsleden

Groepsleden hebben drie rollen beschikbaar voor hen:

Leden (standaard):

wanneer een gebruiker lid wordt van een groep, heeft hij of zij de rol van lid. Wat betekent het om lid te zijn van een groep? Dat hangt af van wat voor soort groep het is.

In een openbare groep kunnen leden posten op de forums van die groep en inhoud indienen bij andere delen van de groep (groepsleden kunnen bijvoorbeeld documenten uploaden).
Wanneer een gebruiker berichten plaatst op het discussieforum van een openbare groep, wordt de gebruiker automatisch lid van de groep. Als u lid bent van een groep, betekent het ook dat de activiteit van de groep in uw eigen activiteitoverzicht wordt getoont. Zie tabblad Activiteit > Mijn groepen.

In een privégroep of een verborgen groep hebben leden dezelfde privileges als leden in een openbare groep.
Als u lid bent van een privégroep, betekent dit dat u kunt zien wie nog meer lid is van de groep en dat u uitnodigingen naar andere gebruikers kunt verzenden.

Moderatoren:

wanneer een groepslid wordt gepromoveerd tot moderator van de groep, betekent dit dat het lid de volgende aanvullende vaardigheden krijgt:
– aanpassen van de groepsdetails, inclusief de groepsnaam en groepsbeschrijving
– bewerken, sluiten en verwijderen van elk forumonderwerp of bericht in de groep
– bewerken en verwijderen van andere soorten inhoud, zoals de groepsdocumenten (wat de standaard leden niet kunnen)

Beheerders:

beheerders hebben volledige controle over de inhoud en instellingen van een groep.
Dat omvat alle mogelijkheden van de moderatoren, evenals de mogelijkheid om:
– de groepsinstellingen te wijzigen (Beheer > Instellingen). Beheerders kunnen bijvoorbeeld groepsforums in- of uitschakelen, de groepsstatus wijzigen van openbaar naar privé en verschillende andere groepfunctionaliteit in- of uitschakelen.
– de groepsfoto en cover afbeelding te wijzigen (Beheer > Foto, Beheer > Cover afbeelding)
– het beheer over de groepsleden en hun rollen te wijzigen, moderatoren en andere beheerders toe te wijzen(Beheer > Leden). Meer specifiek hebben alleen groepsbeheerders de macht om leden te promoten tot moderatoren of om individuele gebruikers uit de groep te verbannen
– de groep te verwijderen/ op te heffen (Beheer > Verwijder)

 

In het belang voor de dynamiek binnen de groep kan het belangrijk zijn dat u de juiste personen weet te engageren en motiveren om de rol van moderator op zich te nemen.

 

Spring naar toolbar