Inleiding

Kennis is macht, maar kennis delen is kracht. Met deze gedachte in het achterhoofd heeft de West-Vlaamse Milieufederatie voor al haar lidverenigingen een “ledenpagina” opgezet. In dit gesloten gedeelte voor ingelogde gebruikers kunnen groepen zich rond een gemeenschappelijke interesse of bezorgdheid organiseren. Verschillende hulpmiddelen staan dan tot jullie beschikking.

Met deze ledenpagina worden enkele doelstellingen nagestreefd: (1) informeren, (2) vergemakklijken van een workflow en (3) het faciliteren van netwerken.

Inhoudstafel

  1. INFORMEREN
  2. WORKFLOW
  3. NETWERKEN
  4. EENS INGELOGD…
  5. CONVENTIES

Informeren

De West-Vlaamse Milieufederatie zal voor alle ingelogde gebruikers enkele documenten ter beschikking stellen, en deze regelmatig up-to-date houden. Deze “kennisbank” kunnen jullie vinden onder de menu-titel “Referentie Documenten”. Deze verzameling van documenten zal steeds verder aangevuld worden en ook groeien met de suggesties van alle leden. Indien jullie een suggestie hebben om een bepaald document of informatie voor iedereen ter beschikking te stellen, dan horen we dit graag. Laat het ons gerust weten via secretariaat@westvlaamsemilieufederatie.be.

Workflow

Naast het informeren van onze leden, hebben we tevens getracht een werkruimte op te zetten waar jullie binnen jullie eigen vereniging zo efficiënt mogelijk kunnen samenwerken rond bepaalde thema’s. Daarvoor hebben we enkele communicatiemiddelen samengebracht die nauw aansluiten bij de noden van het terrein. Stel dat er snel verschillende ideëen rond een bepaald onderwerp moeten verzameld worden, dan kunnen jullie via een forum van gedachten wisselen. Daarna kunnen jullie deze ideëen bundelen in een document (of meerdere documenten) waaraan verschillende mensen kunnen samen werken. Per lidvereniging kunnen op verschillende niveau’s mensen geëngageerd worden. De communicatie en de toegang tot de documenten kunnen op verschillende manieren worden afgeschermd. Hierdoor blijft de werking binnen de groep wanneer dit gewenst is. Er bestaan ook verschillende communicatie middelen om op de hoogte te blijven van de activiteiten binnen de groep. Tevens kunnen bepaalde rollen aan groepsleden worden toegekend met afzonderlijke bevoegdheden. Elke groep heeft ook een eigen agenda waar ze evenementen kan aanmaken. Meer informatie:

Netwerken

Verder heeft de West-Vlaamse Milieufederatie de mogelijkheid om binnen deze “ledenpagina” netwerken uit te bouwen en mensen van andere lidverenigingen uit te nodigen op basis van hun interesse en expertise. Meer info:

Zo komen we opnieuw bij ons motto: Kennis is macht, maar kennis delen is kracht.

Indien er vragen zijn, zijn we graag bereid hierover verder de mogelijkheden toe te lichten (secretariaat@westvlaamsemilieufederatie.be).

… verschijnen er extra menu’s (rechtsboven, en enkel zichtbaar en toegankelijk voor ingelogde gebruikers):

PROFIEL
Alle leden krijgen een eigen profielpagina, de pagina met informatie over zichzelf, interesses en meer. Daarnaast kun je er de activiteiten stream van de persoon vinden, die je kunt vergelijken met een ‘wall’ op Facebook. Hier worden de laatste updates in weergegeven.

ACTIVITEIT:
Het activiteiten-overzicht kan vergeleken worden met de ‘wall’ op Facebook. Hier worden updates geplaatst van alle leden. Er zijn verschillende tabbladen (waardoor je het activiteiten-overzicht kan filteren: alle leden / mijn vrienden / mijn groepen). Ook zijn hier de mededelingen te vinden, die door de mensen van het West-Vlaamse Milieufederatie als mededeling tot alle gebruikers werden geplaatst.
U kan zelf ook een bericht op dit activiteiten overzicht plaatsten door iets te schrijven in het berichten-vak bovenaan: “Wat is er nieuw?”.

LEDEN:
Op de leden pagina wordt een overzicht getoond van alle leden. Je kunt er zoeken op naam, maar je kunt ook sorteren op ‘laatst actief’, wie er laatst is bijgekomen (“recentste registratie“) of “alfabetisch“. Alle leden worden in deze lijst opgenomen en elke foto linkt naar de profielpagina van het betreffende lid.
U kan ook filteren op: “alle leden“, of “vrienden“. Er is ook een zoekformulier om leden te zoeken.

GROEPEN:
Er bestaan 3 soorten groepen:
Openbare groepen: zichtbaar in het overzicht, ook transparant ifv werking, alle ingelogde gebruikers kunnen zich aansluiten.
Privé groepen: zichtbaar in het overzicht, niet transparant ifv werking, mensen kunnen lidmaatschap aanvragen
Verborgen groepen: niet zichtbaar in het overzicht, niet transparant ifv werking, mensen kunnen enkel worden uitgenodigd
Alle openbare en privé groepen worden in deze lijst opgenomen en elke foto linkt naar de profielpagina van de betreffende groep. Meer info hierover vind u hier.

HANDLEIDINGEN:

Op deze pagina kan u steeds terecht om enkele beknopte handleiding te lezen. De handleidingen zijn verdeeld in drie secties (voor beheerders, voor moderatoren, voor gebruikers).

Naar gelang de rol van de leden binnen de virtuele werkruimte, kan u in deze documenten gebruiksaanwijzingen vinden die het gebruik van de website zulen vergemakkelijken.

Indien er toch nog een bepaald aspect onderbelicht zou blijven, dan willen we graag deze pagina aanvullen. Laat ons gerust weten welk onderwerp nog onderbelicht is:
bart.vanwildemeersch@westvlaamsemilieufederatie.be
REFERENTIE DOCUMENTEN:

In dit gedeelte trachten we actuele documenten te plaatsen, die u kunnen helpen ter voorbereiding van uw activiteiten, acties en samenwerking. Indien u graag hier nog een extra document had gezien, laat het ons dan gerust weten:(secretariaat@westvlaamsemilieufederatie.be).

Conventies

Huisregelement

De draagkracht en succes van deze werkruimte(s) kan alleen maar slagen door de bijdragen van de groepsleden en lidverenigingen. Om tot een éénduidige en transparante communicatie te komen, vragen we de leden enkele conventies te respecteren.

Paswoord vergeten?

Na de activatie van uw account bezit u een gebruikersnaam en paswoord, waarmee u steeds kan inloggen op de ledenpagina van de West-Vlaamse Milieufederatie: www.westvlaamsemilieufederatie.be/wp-admin.
In het geval dat u uw paswoord bent vergeten/verloren, kan u via de link “paswoord vergeten” onderaan dit inlogscherm een nieuw paswoord aan te vragen. Vul dan uw gebruikersnaam en e-mailadres in.
Mocht dit ook niet lukken dat contacteert u secretariaat@westvlaamsemilieufederatie.be. Zij kunnen u ook een nieuw paswoord bezorgen. Dit ontvangt u dan via uw e-mailadres.

syntax voor gebruik

  • voorbeeld link ingesloten doc

Geef een reactie